+4021 367 28 67 - Lundi-Samedi: 10.00-20.00 Dimanche: 12.00-18.00 info@kyralina.ro

Cine suntem noi ?

Povestea noastră

Librăria franceză din București și-a deschis porțile pe 23 noiembrie 2012, la umbra unui cireș bătrân. A fost fondată de Sidonie Mézaize și Bruno Ménat, câștigători ai Bursei « Libraire » a Fundației Lagardère. Pe 1 octombrie 2015, Kyralina s-a mutat într-un nou spațiu, mai mare și mai luminos, pe strada Biserica Amzei nr.10, chiar lângă Ambasada Franței.

Kyralina este o librărie unde-ți poți petrece timpul, poți cere sfaturi de lectură librarilor, unde poți veni însoțit de familie sau prieteni.Este o librărie franceză generalistă unde se găsesc autori clasici, dar și ultimele titluri premiate, autori contemporani mai puțin cunoscuți pe care îi îndrăgim, noutăți din științele umane, artă, Bandă Desenată franco-belgiană și romane grafice. Fondul nostru este de aproximativ 7000 de titluri.

Nu i-am uitat pe copii, avem un frumos spațiu care le este dedicat, o largă selecție de cărți, jocuri sau obiecte decorative originale. Organizăm în mod regulat întâlniri cu autorii, prezentări de carte și ateliere creative pentru cei mici și cei mai mari.
Dincolo de muzicalitatea sa, Kyralina este înainte de toate o referire la Panait Istrati și la personajul său Kyra Kyralina. Panait, autor de origine română și de limbă franceză, reprezintă un punct de legătură literar între cele două țări. Mai mult, el ne este drag pentru că a fost un om pasionat, un spirit liber, un călător, o persoană integră și independentă. Kyralina îi urmează modelul. Alegând acest nume, ne referim în același timp la un personaj și la o stare de spirit în sine, care traduce ideea pe care o avem despre meseria de librar.

Echipa

Germain Dürr

Germain Dürr

Germain est curieux lecteur ou lecteur curieux aux centres d’intérêts variés. Il a étudié la finance et a eu l’occasion de parcourir l’Europe afin d’accompagner des idées, des innovations, des projets pour les aider à se développer. C’est un état d’esprit qui constitue son identité, et où il peut mettre à profit sa réflexion et ses compétences en finance et en stratégie. C’est ce qu’il compte faire à la librairie, que sa proximité avec la Roumanie a mis sur son chemin.
Liri Chapelan

Liri Chapelan

Liri a rejoint la librairie en juin 2019. Elle est étudiante en cinéma et elle entend en faire son métier. Entre temps, la librairie est un terrain fertile pour passer du temps avec ses auteurs préférés et pour y développer un rayon dédié aux arts visuels. Elle encourage tous les cinéphiles à passer la porte de Kyralina, ils ne seront pas déçus.
Bruno Ménat

Bruno Ménat

Fondator și asociat unic

Bruno a fait son lycée à Bucarest, pour y fonder, quelques années plus tard, Kyralina, aux côtés de Sidonie Mézaize. Aujourd’hui il en est l’associé unique. Quand les pandémies ne le retiennent pas à l’autre bout du globe, Bruno aime venir se ressourcer à Bucarest, parcourant avec une égale ferveur les rayons de la librairie et les terrasses des cafés, un livre ou des ami/e/s toujours à portée de main.
Sidonie Mézaize

Sidonie Mézaize

Fondatoare

Fondatoare a librăriei noastre franceze Kyralina, Sidonie Mézaize a locuit șase ani în România. În prezent stabilită la Paris, ea lucrează în diverse proiecte legate de carte, dar și pe problematici legate de teritoriu, coeziune socială și solidaritate, continuând în același timp să se ocupe de librărie de la distanță.

Nos partenaires