+4021 367 28 67 - Lundi à samedi de 10h à 20h et dimanche de 12h à 18h info@kyralina.ro

Evenimente

Kyralina este librăria voastră franceză, dar și un loc de întâlnire pentru toți pasionații de carte. Organizăm regulat evenimente pentru toți clienții noștri, mari și mici: ateliere, lansări de carte, înregistrări de emisiuni radio, etc. Iată următoarele întâlniri planificate la libărie.

 

Ziua copiilor cu „Fleur des Pois”

Va asteptam cu mic, cu mare, sa sarbatorim Ziua Copilului, in perioada 31 mai – 1 iunie, la libraria Kyralina!

Cu aceasta ocazie, libraria va gazdui noua marca franco-romana Fleur des Pois, care isi va expune ultimele noutati. In plus, veti putea beneficia de reduceri speciale! Veniti sa descoperiti acest univers rafinat și frenchy care creeaza accesorii din bumbac pentru cei mici, dar si cei mari! Pana atunci, va invitam sa aruncati o privire pe fleurdespois.com!

Pe langa aceasta, v-am mai pregatit o surpriza! Patrundeti in universul cartilor pentru copii, joi, 31 mai, in cadrul a doua ateliere sutinute de Marine (unul de la ora 11:00 si altul de la ora 16:00), ce isi propun sa trezeasca interesul copiilor pentru lectura. Spre bucuria celor mici, Marine va combina cuvintele cu mima.

Facebook

Festivalul Panaït Istrati

🎉 FESTIVAL PANAÏT ISTRATI : 25-27 MAI 🎉

Cinq ans après l’ouverture de la librairie française Kyralina, le moment est venu de célébrer l’auteur qui lui a inspiré son nom !
Istrati, écrivain roumain originaire de Braïla, qui a choisi le français comme langue d’écriture, est mort oublié de tous à Bucarest, après avoir vécu mille aventures. Plus de quatre-vingts ans après sa disparition, une communauté de lecteurs passionnés, en France et en Roumanie, reste mobilisée pour faire vivre sa mémoire : l’auteure et éditrice de ses œuvres complètes Linda Lê, sa biographe Monique Jufrin, le libraire Jacques Baujard, l’Association des Amis d’Istrati, le Musée Panaït Istrati de Braïla, et tant d’autres encore.
L’année 2018 est particulièrement riche en actualité puisque deux illustrateurs français, Golo et Simon Géliot, se sont emparés de l’œuvre et du parcours incroyable du Gorki des Balkans et les ont brillamment adaptés en BD*. Cette année aussi, les éditions L’Échappée rééditent deux textes majeurs d’Istrati, indisponibles jusqu’à présent : Méditerranée et Les Arts et l’humanité d’aujourd’hui.
Il fallait un festival pour célébrer ces belles initiatives et réunir tous ces talents. Un festival placé sous l’étendard de l’amitié, valeur si chère à Istrati. Une première édition s’est déroulée à Paris en 2015, à l’initiative de la librairie Quilombo. Il était temps que le festival prenne ses quartiers à Bucarest ! Du vendredi 25 au dimanche 27 mai, la librairie Kyralina et les partenaires de l’événement accueilleront pendant trois jours des ateliers, un concert exceptionnel, des lectures, des débats, une exposition et autre surprise autour du conteur roumain, lui pour qui la littérature fut, comme le dit si bien Linda Lê, un « acte de résistance ».
Nous espérons que ce festival donnera l’envie de découvrir l’œuvre d’Istrati aux générations de jeunes lecteurs et qu’il contribuera à inscrire durablement son nom dans l’Histoire de la littérature, en France comme en Roumanie.

* Istrati ! Le Vagabond, T.1, de Golo (éd. Actes Sud BD)
Codine, de Simon Géliot (éd. La Boîte à Bulles)

Découvrez le journal du festival en cliquant sur l’image ci-dessous ! 

Facebook

Întâlnire (sesiune de autografe) cu Antonin Varenne

În cadrul Zilelor Polarului organizate de către Institutul Francez din București, îl vom avea invitat joi 17 mai la Kyralina pe cunoscutul  autor de polar, Antonin Varenne. Discuțiile în jurul acestui gen literar, prezentarea scrierilor sale, discuții cu publicul…O întâlnire care se anunță bogată! Va fi înregistrată de asemenea de către Rdaio România Internațional în cadrul emisiuni noastre „Le son des mots”.

Facebook

Café-troc

Haideți să faceți schimb de cărți la o cafea!
Vreți să dați la schimb cărțiele voastre și să discutați despre pasiunea voastră pentru lectură cu alți cititori? Să petreceți un moment plăcut și să descoperiți autori noi?
Vă dăm întâlnire duminică 13 mai, între ora 10:30 și 12:00 la Kyralina.
Cafeaua și produsele de patiserie sunt din partea librăriei, iar dumneavoastră aduceți cărțile de care vreți să vă despărțiți. Sunt binevenite cărți de orice gen (romane, eseuri, bandă desenată, cărți
pentru cei mici…). Pe locuri, fiți gata…să înceapă trocul!

Facebook

Atelier de scris pentru copii 9-13 ani cuFranck Membribe

Vineri 11 mai de la ora 16.30 scriitorul Franck Membribe va anima un atelier de scris pentru copiii cu vârste cuprinse între 9-13 ani la Kyraina. După ce va citi un extras  din romanul său, « La malédiction de l’éléphant blanc », Franck Membribe va discuta cu copiii în jurul meseriei de scriitor și le va propune mai multe exerciții de scris. Un atelier pentru toți scriitorii și cei în devenire!

Taxa de participare este 10 lei în limita a 10 locuri, înscrierea pe info@kyralina.ro. O gustare va fi oferita de la 16h la 16h30 pentru copiii care vor ajunge mai devreme la Kyralina.

Facebook

Noapte la Kyralina, Lumea magică

Iată-o, iată-o: mult-așteptata noapte la Kyralina! În urma succesului primelor două ediții ale Nopții în librărie, am decis să reluăm această simpatică experiență de sâmbătă 21 aprilie la ora 19H până duminică 22 aprilie la 11H. De data asta, 8 adolescenți și adolescente între 13 și 15 ani vor avea ocazia să petreacă seara și noaptea în librărie.
Și nu este tot ! Această noapte în librărie va fi tematică : la ideea adolescenților, vom petrece un moment magic legat de cărțile lui JK Rowling, , « Harry Potter » și « Animaux Fantastiques ».
Buffet de Poudlard, competiția dintre cele 4 case, yoga specială, animale fantastice…Magia promite să fie prezentă !
Așadar nu mai așteptați să vă înscrieți copii la info@kyralina.ro (capacitat : 8 copii între 13-15 ani). Prețul : 150 lei de copil (ședința yoga, masa de seară și micul dejun incluse).

Facebook

Întâlnire cu autografe cu Marion Le Roy Dagen

Librăria Kyralina vă invită luni 16 aprilie, la ora 11h pentru o întâlnire de autografe cu Marion Dagen, autoarea cărții «L’enfant et le dictateur », apărută pe 15 februarie 2018 la editura Belfond.

Această întâlnire va fi înregistrată de către Radio Romania Internațional, în cadrul emisiunii noastre literare cu public, « Le son des mots ».

Abandonată de mama sa la câteva luni, în 1976, apoi adoptată la 6 ani de un cuplu de francezi, Marion Dagen povestește infernul orfelinatelor românești din timpul regimului comunist. Ea ne introduce mai ales într-o căutare a identității, o căutare de sine după o copilărie amputată. A te anște din nou, a înțelege cât de pervertit este un regim totalitar și a te deschide dramei acestor zeci de mii de copii sacrificați pe altarul ultimei dictaturi a războiului rece.

Facebook

Expoziție photo Geraldine Borderie

Curiozitate, o anumită sensibilitate, a nu te lua prea în serios și a merge în întâmpinarea oamenilor. Geraldine Borderie descoperă fotografia străzii de la sosirea sa în București în vara lui 2014 formându-se pe teren alături de „street photographers”: Fred Fogherty, apoi Mirela Momanu. Aceșta au integrat-o cu căldură în grupul „On spot” care provoacă numeroși fotografi și promite numeroase evenimente legate de fotografie. Apoi se alătură mai multor grupuri foto pe rețelele sociale (PhOtOdidactes, Street Level Photography, The World Wild photography, Regards Photo, FotoArt, Just Street, Urban Street, etc).
În paralel, ea participă la un workshop foto în munții acoperiți cu zăpadă de la Măgura alături de fotograful Mihai Moceanu în 2015.
Geraldine participă la proiecte de creație și contribuie cu fotografii prin vânzarea a 2 cărți în beneficiul asociațiilor caritative (Second Chance, Valentina Romania, Casiopea, Parada) :
– « Journey Through Romania » cu grupul internațional Through the Lenses of Expat Women cu expoziția foto anuală la Galeria Joli Ville în 2015.
– « Révélations Roumaines » cu gruul Ateliers Photonomades cu o expoziție foto efemeră la librăria franceză de la București, Kyralina în 2016.

Facebook