+4021 367 28 67 - Lundi à samedi de 10h à 20h et dimanche de 12h à 18h info@kyralina.ro

Cine suntem noi ?

Povestea noastră

Librăria franceză din București și-a deschis porțile pe 23 noiembrie 2012, la umbra unui cireș bătrân. A fost fondată de Sidonie Mézaize și Bruno Ménat, câștigători ai Bursei „Libraire” a Fundației Lagardère. Pe 1 octombrie 2015, Kyralina s-a mutat într-un nou spațiu, mai mare și mai luminos, pe strada Biserica Amzei nr.10, chiar lângă Ambasada Franței.

Kyralina este o librărie unde-ți poți petrece timpul, poți cere sfaturi de lectură librarilor, unde poți veni însoțit de familie sau prieteni.Este o librărie franceză generalistă unde se găsesc autori clasici, dar și ultimele titluri premiate, autori contemporani mai puțin cunoscuți pe care îi îndrăgim, noutăți din științele umane, artă, Bandă Desenată franco-belgiană și romane grafice. Fondul nostru este de aproximativ 7000 de titluri.

Nu i-am uitat pe copii, avem un frumos spațiu care le este dedicat, o largă selecție de cărți, jocuri sau obiecte decorative originale. Organizăm în mod regulat întâlniri cu autorii, prezentări de carte și ateliere creative pentru cei mici și cei mai mari.
Dincolo de muzicalitatea sa, Kyralina este înainte de toate o referire la Panait Istrati și la personajul său Kyra Kyralina. Panait, autor de origine română și de limbă franceză, reprezintă un punct de legătură literar între cele două țări. Mai mult, el ne este drag pentru că a fost un om pasionat, un spirit liber, un călător, o persoană integră și independentă. Kyralina îi urmează modelul. Alegând acest nume, ne referim în același timp la un personaj și la o stare de spirit în sine, care traduce ideea pe care o avem despre meseria de librar.

Echipa

Angela Piticaș

Angela Piticaș

Librar

Angela Piticaș s-a alăturat echipei Kyralina din toamna lui 2015. A studiat limbi străine (engleză-franceză). Când nu este la librărie, predă limba engleză la o școală publică. Adoră să lucreze cu copiii și cunoaște foarte bine literatura pentru copii și adolescenți. În timpul ei liber îi place să meargă cu bicicleta, să călătorească și să citească filosofie.

 

Oana Calen

Oana Calen

Librar

Oana Calen se alătură echipei Kyralina în noiembrie 2016. A urmat studii în sțiințe politice și sociale în limba franceză la București. În paralel cu postul de librar, face traducere din franceză în română. În prezent, participă la un atelier de traducere organizat de Institutul Cultural Român și Centrul Național de Carte din Franța. Iubește natura, scrisul, să lucreze cu oamenii.

 

Sabina Suru

Sabina Suru

Librar

Sabina Suru s-a alăturat librăriei în octombrie 2016. Tânăr fotograf cu pregătire în arte&co., pasionată de orice formă de manifestare vizuală bidimensională (fie ea ilustrație ori tehnici arhaice de fotografie), s-a gândit pesemne că aici e terenul propice statului cu nasul în cărțile preferate. Când nu e la librărie probabil citește în altă parte, își developează fotografiile, croșetează ori bea cafea.

Sidonie Mézaize

Sidonie Mézaize

Fondatoare

Fondatoare a librăriei noastre franceze Kyralina, Sidonie Mézaize a locuit șase ani în România. În prezent stabilită la Paris, ea lucrează în diverse proiecte legate de carte, dar și pe problematici legate de teritoriu, coeziune socială și solidaritate, continuând în același timp să se ocupe de librărie de la distanță.

Nos partenaires